Incepand cu anul 1795, sapte generatii ale familiei Beam au fost implicate in procesul de obtinere al cunoscutului bourbon. Numele “Jim Beam” a fost atribuit in anul 1943 in onoarea lui James B. Beam, cel care a reconstruit business-ul dupa terminarea Prohibitiei. Astazi, Jim Beam este produs in Clermont, Kentucky de catre Beam Suntory, o filiala a Suntory Holdings din Osaka, Japonia. Spre deosebire de White Label, sortimentul Jim Beam Black este obtinut prin invechirea suplimentara timp de 8 ani in butoaie de lemn de stejar ceea ce ii confera o textura mai fina si catifelata, precum si note lemnoase si de caramel imprumutate in timpul petrecut in butoaie. Caracteristici organoleptice: Miros: Arome captivante de crema de vanilie, mere glasate si note lemnoase Gust: Notele lemnoase domina palatul, lasand in urma o adiere de vanilie si caramel Finish: Mediu, cu note de fum, vanilie, piper Culoare: Chihlimbar
